Nega mačjih krempljev

Nega mačjih krempljev je izjemno pomembna za vašo mačko. Mačke si načeloma s praskanjem kremplje že zbrusijo same, a temu ni vedno tako.

Včasih so mačji kremplji lahko predolgi in povzročajo težave, saj se začnejo zatikati v blago oblek, preprog, sedežnih ter ostalega mehkega
pohištva, da ne govorimo o tem, da tudi nas lahko grdo poškoduje. S tem ko se mačka zatakne s predolgim krempljem in ga ne more potegniti ven, si lahko v paniki poškoduje tačko, zato ji moramo pri krajšanju krempljev pomagati mi.

Na trgu je na voljo veliko pripomočkov za striženje mačjih krempljev. Ne glede na to, katerega boste izbrali, poskrbite da bo rezilo vedno ostro. Ker se obnašanje močno razlikuje od mačke do mačke, ni nobenega popolnega načina za držanje mačke, medtem ko ji strižete kremplje. En od načinov je, da držite mačko v naročju, primete tačko v roko in s palcem in kazalcem nežno pritisnite na zgornji in spodnji del tace, na sklep tik za krempljem.

S tem se bo pokazal mačji krempelj in lažje boste videli do kje lahko strižete. Odstrižete smo špičko kremplja in se obvezno izognite roza delu kremplja, ker so
tam krvne žile in živčni končiči.

Poglejte si še

Mačje drevo
Ali mačke potrebujejo kopanje?