Gliste in trakulje

Ali ste vedeli,

da se mačke z glistami najpogosteje okužijo s hrano ali vodo, lahko pa tudi prek neustrezno toplotno obdelanega mesa? Jajčeca glist so zelo odporna in v okolju lahko preživijo tudi več let, zato je potrebno redno čistiti mačji wc ali pa uporabite mačji wc Pipilukak, da se izognete čiščenju in plastičnim mačjim wc-jem.  Pri odraslih živalih se okužba redko kaže kot resno obolenje, pri mladičih pa lahko privede celo do pogina.

Ali ste seznanjeni,

da trakulje v nasprotju z glistami v razvojnem krogu potrebujejo vmesnega gostitelja? Po navadi so to okužene bolhe ali uši, ki jih je žival zaužila, zato jih je potrebno nujno zatirati, prav tako pa skrbeti za čistočo mačjega wc ali pa uporabite mačji wc Pipilukak, da se izognete čiščenju in plastičnim mačjim wc-jem.

Ste kdaj pomislili,

da so gliste in trakulje nevarne tudi za ljudi?  Pomembno je redno preventivno zdravljenje živali proti notranjim zajedavcem, poskrbeti za čistočo mačjega wc-ja  ležišča, ter higieno rok.  Ljudje se lahko okužijo z neopranim sadjem in zelenjavo, ob božanju živali, otroci pa tudi pri igranju v peskovniku.

Poglejte si še

Z mačko na počitnice brez strahu
Mačji pesek-posip