Catsil Ultra White mačji posip 10L

Catsil Ultra White mačji posip je 100% NARAVNI sprijemljivi mačji posip iz bentonita.

13,90 

Catsil Ultra White mačji posip 10L

CATSIL posip je narejen iz 100% naravnega materiala – bentonita. Bentonit je vrsta gline, ki jo odlikuje izjemna vpojnost. Pridobljen je iz vulkanskega pepela.

Posip iztrebke formira v kompaktne kepice, ki jih enostavno odstranite z lopatko. Ker odstranjujete le kepice, je izredno varčen za uporabo – traja namreč 6x dlje od običajnih posipov. Bentonit ima edinstveno lastnost, da nase veže tako vlago kot vonj, zato je stranišče vaše mačke vedno čisto, brez neprijetnih vonjav.

Mačke imajo rade red in čistočo. To velja tudi za mačja stranišča, ki morajo biti vedno čista in urejena. Za vedno čist in urejen mačji wc uporabite mačje stranišče Pipilukak , da se izognete čiščenju in s tem dodatnem delu.

NAVODILA ZA UPORABO

Izpraznite obstoječo posodo za mačje stranišče in jo temeljito sperite pod tekočo vodo, ter posušite ali uporabite mačje stranišče Pipilukak , da se izognete čiščenju in s tem dodatnem delu.

Nato vanjo natresite Bentonit mačji posip. Prepričajte se, da v posodi vsaj 5-6 cm debeline posipa. Če posip uporabljate prvič, vam svetujemo, da novemu dodate majhno količino starega. Tako se bo vaš maček lažje navadil na nov posip. Dnevno odstranjujte strjene iztrebke z lopatko za posip in nežno premešajte posip. Po potrebi dodajte še nekaj svežega posipa, tako da ohranite konstantno raven le tega v posodi.

NAMIG: Posodo za mačje stranišče postavite na podlogo, saj bodo tako morebitni odpadli delci posipa ostali na njej in se ne bodo raznosili po hiši. Posodo za mačje stranišče je priporočljivo oprati vsaj enkrat mesečno. Če je mačje stranišče postavljeno na mestu, kjer je talno gretje, priporočamo da podstavite podlogo, leseno ploščo ali stiropor. Včasih mačke nerade menjavajo higienske posipe, zato priporočamo, da novo vrsto posipa vedno postopno mešate med star posip.

Čiščenje

Posodo za mačje stranišče je priporočljivo oprati vsaj enkrat mesečno. V izogib čiščenja in odvečnega dela s plastičnim wc-jem, uporabite mačje stranišče Pipilukak .

OPOZORILO

Mačji posip lahko odvržete med gospodinjske in biološko razgradljive odpadke, v skladu z lokalnimi predpisi. Ne mečite posipa v straniščno školjko! Po vsakem čiščenju mačjega stranišča si temeljito sperite roke. Bentonit ne povzroča zdravstvenih težav ali alergij, ampak mačji iztrebki so lahko prenašalci toksoplazmoze (parazitska bolezen, ki je nevarna za človeka).

 

Poglejte si še

Golden Grey Master posip za mačke 7kg
Fiory Sherwood lesni peleti z vonjem limone 8L